Blozende bloemen wint plaats in verhalenbundel

Mijn verhaal Blozende bloemen, geschreven naar aanleiding van een wedstrijd van uitgever Pamac, is als een van de winnende verhalen uit de bus gekomen. Het verhaal wordt opgenomen in de verhalenbundel met dezelfde naam als de wedstrijd: Oude vrouwen en de geur van chrysanten.
Een aparte naam voor een schrijfwedstrijd en de resulterende verhalenbundel? Nou en of. Mijn bijdrage is dan ook net zo buitenissig geworden.

De bundel wordt in augustus door Pamac uitgegeven, in gedrukte vorm en wellicht ook als e-book. Mijn complete verhaal is daarin te lezen, maar hier vast een fragment.

Ze verliest bijna haar evenwicht als de deur van de bloemenstal met een zachte klik opengaat. In een reflex grijpt ze naar de deurposten aan weerszijden en stoot hard haar vingers. Ze slaakt een verstikte kreet als ze beseft wat ze doet en dan golft de pijn door haar heen, van haar vingers door haar polsen rechtstreeks naar de traanklieren in haar ogen. Terwijl de tranen over haar wangen rollen ademt ze beverig in en uit.

 Langzaam trekt de pijn weg en komt de wereld weer in focus. Ze staat nog steeds in de deuropening van Blozende Bloemen. De deur staat wijd open en een koude wind blaast regendruppels in haar nek. Twee, drie stappen en dan staat ze midden in de stal, ongeveer op de plek waar vroeger de samengestelde boeketten in een kluitje bij elkaar stonden. Godzijdank kan de wind hier niet komen. In de stal hangt een zware geur van vocht, schimmel en ook van snijbloemen, beseft ze.

Ineens krijgt Leny de zwart-witfoto weer in het oog. De foto is haarscherp, alsof hij gisteren pas is genomen, en het onderwerp is makkelijk te herkennen. Onbegrijpelijk dat ze het van buiten niet zag. Op de foto staat de bloemenstal. Hij moet zijn genomen op een warme en heldere dag. De twee bomen links van de stal zijn een stuk kleiner dan nu en staan vol in het blad. Ze werpen grillige schaduwen over het winkeltje. In de deuropening staat een jonge vrouw. Ze draagt een ouderwetse jurk die op de foto effen grijs lijkt. Rozerood, denkt Leny, en verbaast zich over de gedachte. Die jurk kan elke willekeurige kleur wel hebben gehad. 

Ik hoop dat jullie nieuwsgierig zijn naar de rest! 🙂

6 Reacties op “Blozende bloemen wint plaats in verhalenbundel

 1. Hallo Cat,
  Ik vond je blog toevallig en zie dat je, net als ik, in de bundel Oude vrouwen en de geur van chrysanten staat. Ik ben benieuwd naar de rest van je verhaal, de rest van de bundel eigenlijk! Ik ga je blog in de gaten houden!
  Groet, Alice

  • Ha Alice, wat leuk zeg! Ik ben ook erg benieuwd naar de bundel. Ik vond het wel een beetje jammer dat ze van het wedstrijdelement zijn afgestapt maar aan de andere kant is het resultaat wel een doorlopende serie van verhalenbundels en dat is ook mooi. Heb je de site gezien van Pamac? Het gaat om de ‘korte verhalenclub’, daar wordt deze bundel nu ook onder geschaard.
   Groetjes,
   Cat

   • Ah, zijn ze van het wedstrijdelement afgestapt? Ik vroeg me al af, wie er nu ‘eerste’ was. Heb je dat nagevraagd? Ja, die Korte Verhalenclub had ik al ontdekt. Ook leuk!

   • Hoi Alice,
    inderdaad, ze zijn er vanaf gestapt en ze hebben geen nummers 1, 2 en 3 meer. Vond ik toch een beetje jammer.

 2. Bedankt Jacques, ik verheug me op het boek… 🙂

 3. Mooi! En natuurlijk alweer gefeliciteerd! Goed hoor!
  Jacques
  xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s